מעצר ימים
מעצר ימים הינו מעצר בטרם הגשת כתב האישום.
ככלל, מעצר זה ניתן לבצע רק על פי צו מעצר שניתן על ידי ביהמ"ש, אלא אם כן הוענקה בחוק סמכות מפורשת לעצור ללא צו של שופט.
קיימים סוגים שונים של מעצרים. המעצר הראשוני נקרא מעצר ימים ונועד לשם חקירה.
בדרך כלל כאשר מדובר באדם נורמטיבי, מעצר כזה מהווה משבר נפשי עצום לעצור. ראיתי, לא אחת, אנשים נורמטיבים שלילה או שניים בין כותלי המעצר, גרמו להם לשבר נפשי ממשי תועלת לכן קיימת חשיבות רבה של ליווי החשוד כבר מתחילת הדרך
אם החליט הקצין הממונה על מעצרו של החשוד ולא שחרר אותו בערובה בתחנת המשטרה, קיימת חובה להביא את העצור בפני שופט לצורך הארכת מעצרו בהקדם האפשרי ולכל היותר תוך 24 שעות.
במקרים חריגים, קצין ממונה רשאי להשהות את הבאת העצור בפני שופט לתקופה שלא תעלה על 48 שעות משעת המעצר.
שופט רשאי לצוות על הארכת מעצרו של החשוד בטרם הוגש נגדו כתב אישום, כאשר מתקיימים התנאים המצטברים הבאים:
- קיים חשד סביר שהחשוד עבר את העבירה המיוחסת לו.
- העבירה היא מסוג פשע או עוון – קרי, עבירה שדינה מעל 3 חודשי מאסר.
- מתקיימת עילת מעצר לגבי החשוד.
- לא ניתן להשיג את מטרת המעצר בדרך של קביעת ערובה ותנאי ערובה, שפגיעתם בחירות החשוד פחותה (מה שנקרא "חלופת מעצר").
עילות המעצר:
- שיבוש הליכי חקירה או משפט – קיים יסוד סביר לחשוש כי שחרור החשוד יגרום לאחד מאלה: שיבוש הליכי חקירה, התחמקות החשוד מחקירה, העלמת רכוש, השפעה על עדים ופגיעה בראיות בדרך אחרת.
- פגיעה בביטחון – עילת מעצר זו מתקיימת כאשר יש יסוד להניח שהחשוד יסכן את אחד מאלה: ביטחונו של אדם, ביטחון הציבור או ביטחון המדינה.
- נקיטת הליכי חקירה – עילה זו מתקיימת כאשר ביהמ"ש שוכנע שיש צורך להמשיך בחקירה רק כאשר החשוד נתון במעצר
מעצר על פי עילה זו מוגבל למשך 5 ימים ובמקרים מסוימים ביהמ"ש יכול להאריך את המעצר עד ל-15 ימים : מעצר לשם ביצוע בדיקה פסיכיאטרית, מעצר אדם הנמלט ממשמורת חוקית.
מעצר ימים נועד לשם חקירה. בדרך כלל כאשר מדובר באדם נורמטיבי, מעצר כזה מהווה משבר נפשי עצום לעצור. ראיתי, לא אחת, אנשים נורמטיבים שלילה או שניים בין כותלי המעצר, גרמו להם לשבר נפשי ממשי.
צריך לזכור שמעצר זה הינו כלי מהותי בחקירה המשטרתית. לא אחת, אנשים מוכנים להודות בעבירות בשל כך שהובטח להם שחרורם מיד לאחר ההודאה. לא סתם נפוץ המשפט "מודה שרצחתי את הרצל."
לאחרונה, השופטת בדימוס, כבוד השופטת הילה גרסטל, ציינה זאת. ראו בעניין זה:
http://www.mako.co.il/tv-ilana_dayan/2017/Article-91bc5bf9a5cc951006.htm
כל עורך דין מקצועי ינחה את הלקוח העצור להתמודד נכונה עם הלחץ הנפשי,בתקופה זו, מאחר ומדובר בחקירה מהותית וחיונית שתכנה יהווה גורם מרכזי לבניית קו ההגנה בתיק העיקרי.
לכן חשוב לרתום את כל הכוחות הרגשיים, על מנת להתמודד עם הלחץ הנפשי, שמא שבר רגעי, יהפוך לשבר קבוע.
מצב זה, אינו מאפשר, לטעמי, להגיע לחקירה או מעצר, ללא ליוויו של עו"ד פלילי. חשוב גם להתמיד עם עורך הדין ולבחור אותו נכונה, מראש, שמא, יווצר מצב של החלפת ייצוג וגרימה של תיקון אחר תיקון, דבר אשר לא ייעשה חסד עם העצור.
יצירת קשר
פרטי התקשרות
- משרד עו"ד ורד שי
- חיפה, קרית אתא, צפון הארץ (קריית שמונה, צפת, נצרת) ועוד
- ורד שי - 050-6272513
- law.veredshai@gmail.com
עקוב אחרינו
שרותי נוטריון
משרד עורכת הדין והנוטריונית ורד שי מספק מגוון רחב של שירותי נוטריון עבור לקוחות במגזר הפרטי, העסקי והציבורי. עו"ד ורד שי מוסמכת לאמת, לאשר, להעיד ולערוך מסמכים משפטיים על פי חוק הנוטריון.
עורך דין תעבורה
משרדה של עורכת הדין ורד שי הינו משרד בוטיק המתמחה בייצוג תיקים פלילים הכוללים גם עבירות תעבורה. עבירות תעבורה נעות במתחם של עבירות ברירת מפט (קנס), הזמנה לדין בעבירות שונות כגון נהיגה ללא רישיון נהיגה, אי ציות לתמרורים ועוד.
עורך דין פלילי
משרדה של עורכת הדין ורד שי הינו משרד בוטיק המתמחה בייצוג תיקים פלילים בעבירות שונות כגון עבירות צווארון לבן, עבירות המתה, עבירות מין, עבירות אלימות, עבירות אלימות המשפחה ועוד.