נהיגה בפסילה

ברוכים הבאים

נהיגה בפסילה

אולם בית משפט ופרטי עו"ד ורד שי

נהיגה בפסילה - עו"ד תעבורה - עו"ד ורד שי

תמונה של עורך דין פלילי ורד שי
עו"ד ורד שי

 

אני, עו"ד ורד שי, עוסקת בתחום הדין הפלילי ובדיני תעבורה. 

במשך שנים רבות הייתי קצינת משטרה בתפקידים רבים, קצינת חקירות, קצינת נפגעי עבירה פלילית, קצינת אלימות במשפחה ועבירות מין, מפקדת יחידות תביעה.

מאז פרישתי ממשטרת ישראל, אני מייצגת חשודים ונאשמים בעבירות פליליות ובעבירות תעבורה. באופן טבעי, בשל נסיוני, הנני מייצגת נפגעי עבירה פלילית.

אני מצוידת בסל כלים ייחודי וזאת בשל נסיוני הרב בתחומים בהן אני מייצגת וזאת בשל היכרותי עם מערכת אכיפת החוק, מערכת התביעה ונסיוני הרב. 

 

נהיגה בפסילה

נהיגה בפסילה היא אחת עבירות התעבורה החמורות בדיני התעבורה גם אם היא לא נלווית לעבירה אחרת. בעבירה של נהיגה בזמן פסילה, חומרת העבירה נובעת מחומרת ההפרה עצמה, כלומר, אי ציות לגורם הפוסל ולרשויות המדינה. הגורם הפוסל הינו בדרך כלל משרד הרישוי ו/או משטרה ו/או בית המשפט. נהג המפר איסור זה ונוהג למרות האיסור ונוהג בזמן פסילה מהווה בעיני בית המשפט גורם שיש בו על מנת להפר את הסדר השלטוני והסדר הציבורי. מאחר ובתי המשפט מייחסים חומרה ומסוכנות המלוות לעבירה זו, מלבד הסיכון הגבוה למעצר מיידי, בגין עבירה זו, חלק מרכיבי הענישה הוא מאסר, אם זה מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח, מאסר בדרך של עבודות שרות ובמקרים חריגים רק מאסר בדמות מאסר על תנאי. כבר נקבע בפסיקה כי נהג הנוהג רכב בעת שהוא פסול מלנהוג על פי מצוות בית המשפט, פוגע באושיות המשפט וכאילו מכריז שהוא לא רק "מצפצף" על האמור בחוק, אלא גם על מצוות בית המשפט (פ"ל תעבורה עכו 246/07  מדינת ישראל לשכת תביעות גליל – משטרת ישראל נ' מיכאל דביר, תק-של 2010(4), 3335, 3336 (2010).

 

העבירה של נהיגה בזמן פסילה, מוגדרת בסעיף 67 לפקודת התעבורה:

"מי שהודע לו שנפסל מקבל או מהחזיק רשיון נהיגה, וכל עוד הפסילה בתקפה הוא נוהג ברכב שנהיגתו אסורה בלי רשיון לפי פקודה זו, או מי שנוהג בניגוד לתנאים שנוספו ברשיונו כל עוד הם בתקפם, או מי שהודע לו כי נפסל מהחזיק ברשיון רכב וכל עוד הפסילה בתקפה הוא משתמש באותו רכב או מרשה להשתמש בו או מי שנהג או הרשה לאחר לנהוג ברכב בניגוד להודעת איסור שימוש או צו איסור שימוש, דינו – מאסר שלוש שנים או קנס מאה אלף לירות, או שני הענשים כאחד"

נהג אשר נפסל מלקבל ומלהחזיק רישיון נהיגה, והודע לו באופן רשמי על דבר הפסילה, ולמרות זאת, נהג ברכב, עבר עבירה של נהיגה בזמן פסילה.

 

 

על מנת להוכיח עבירה של נהיגה בזמן פסילה יש להוכיח שלושה רכיבים עיקריים:

    • דבר הפסילה מלקבל ומלהחזיק רישיון נהיגה
    • הודעה לנהג בדבר הפסילה
    • נהיגה ברכב בזמן הפסילה

יחד עם זאת קיימים מקרים בהם קיימת בעיה של הוכחת אחד מהרכיבים (כגון אי ידיעה) ולכן תמיד רצוי להתייעץ ולהתלוות על ידי עורך דין מיומן בתחום.

עורך דין תעבורה מנוסה, יוכל לבדוק את הרכיבים הקיימים ויתר הראיות, על מנת לתקוף את האישום בצורה הטובה ביותר ובכך יוכל להגיע לתוצאה המשפטית הטובה ביותר עבור הלקוח.

ליצירת קשר

אני מזמינה אתכם לא להישאר לבד. תנו למקצוענים לעשות את העבודה שהם כל כך טובים בה

אין באמור בתוכן או במאמרים על מנת להוות ייעוץ משפטי

2025@ כל הזכויות שמורות לעו"ד ורד שי